Zorro trick med Jens Frejd

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Dessa zorro dragningar och fintar är verkligen spektakulära men det kräver såklart en hel del träning för att lyckas att genomföra dessa dragningar i match situationer men när dom går hem så är det otroligt snygga mål oftast.

En zorrofint är en spelteknik inom innebandy som innebär att man med ett i toppen skålat innebandyblad får bollen att vara till synes klistrad vid klubb bladet, genom att svänga klubban fram och tillbaka genom luften. Tricket är relativt nytt och inte fullt etablerat inom innebandy sporten. Tänk på att inte ha klubban för högt när du testar att zorrofinta då kan du bli avblåst för en hög klubba.

Vad definierar en hög klubba

När du skjuter:
När en utespelare före eller efter tillslag av bollen för klubbladet över midjehöjd. Hit räknas även en skottfint. En hög sving är dock tillåten om ingen annan spelare är i närheten av dig och domarna anser att motståndarna inte störs. Med midjehöjd menas den nivå där spelarens midja befinner sig när han står upp.

Vid bollkontakt:
När en utespelare med någon del av klubban eller foten spelar eller försöker spela bollen över knähöjd räknas som hög klubba. Att stoppa bollen med låret anses inte som att spela bollen över knähöjd. Med knähöjd avses den nivå där spelarens knän befinner sig när han står upp.

Tank på detta när du börjar din träning.

Comments

Comments are disabled for this post.

Disclaimer: Informationen på innebandyklubba.nu bidrar med ska bara användas i informativt syfte. Du som är användare godkänner att innebandyklubba.nu möjligtvis erhåller ersättning när du klickar på marknadsföringsmaterial som länkar och bilder samt beställer innebandy produkter hos någon av våra samarbetspartners.