att välja innebandyklubba

Created on februari 5, 2020 at 5:31 e m by innebandytips

Här får du tips och råd när du ska välja innebandyklubba.

välja innebandyklubba

Att välja innebandy klubba är inte alltid enkelt.
Innebandyklubbor finns  i en mängd olika utföranden och prisklasser.
Den vane innebandyspelaren har oftast bra koll på vilken innebandyklubba han/hon trivs bäst med. För en nybörjare har vi på innebandyklubba.nu skapat  en liten guide för att hjälpa dig att hitta rätt innebandyklubba som passar dig och din spelstil.

Vilken typ av spelare är du och vad vill du ha ut av min klubba?

välja innebandyklubba
Välja  innebandyklubba
Skaft görs i olika styvhet . Styvhet innebär flex på skaftet – en låg flex är ett styvt/hårt skaft och en hög flex gör skaftet mjukare och mer dämpande.  En mjukare innebandyklubba har mer känsla än en hård, men med en hård klubba kan du skjuta hårdare. Ex. så är ett skaft med flex 23 väldigt hårt och ett skaft med flex 32 är mycket mjukare.
Bladen görs också i olika styvhet och samma regel gäller  även där: ett hårdare blad ger hårdare skott, och ett mjukare blad ger bättre känsla men mindre hastighet i skotten.

Teknisk spelare
Är du en teknisk spelare ,eller vill utvecklas till en teknisk spelare bör du alltså satsa på en lite mjukare klubba.

Hårda skott

Om du är en spelare som vill skjuta hårt och långt bör du välja en lite hårdare variant.
Bladen görs i vänster & höger variant. En vänsterklubba är för de som håller vänsterhanden närmast golvet och en högerklubba är för de som håller högerhanden längst ned på klubban. Som barn kanske det tar ett par träningar innan man hittar rätt val.
När du väl bestämt dig för vilken sorts innebandyklubba du behöver måste du också välja rätt längd. En enkel och bra tumregel är att klubban skall gå till strax ovanför naveln när du har skor på dig.

Men detta med längd är väldigt individuellt så pröva dig fram tills du hittar en längd som som passar din kroppslängd och inte minst din spelstil. Är klubban för lång kan det vara svårt att ha bra kontroll.

Hur lång innebandyklubba ska jag ha?

Det finns godkända klubbor från 60 cm upp till 102 cm.
Här följer en tabell som kan hjälpa dig att välja rätt.
Din längd                                Klubblängd
100-120 cm                           60 cm
120-140 cm                           70 cm
140-150 cm                           80 cm
150-160 cm                           85-87 cm
160-175 cm                          90-92 cm
175-190 cm                          95-97 cm
Över 190 cm                        100 cm

Är du osäker på vilken längd som passar dig är det bäst att köpa en lite längre klubba. En lång klubba går att korta ner men en för kort klubba kan inte förlängas.

Om du behöver korta klubban så ska du alltid ta bort knoppen och korta klubban uppifrån.

Korta du din klubba nere vid bladet så förändrar du  innebandyklubbans flex egenskaper .

Vill du beställa en innebandyklubba på nätet kan vi varmt rekommendera dom har bra priser . Tänk på att det kan vara bra att ha en exakt likadan klubba i reserv om din match klubba skulle gå av.  Det kan vara svårt att prestera på  topp om man inte är van med reserv innebandyklubban.

Comments

Comments are disabled for this post.

Disclaimer: Informationen på innebandyklubba.nu bidrar med ska bara användas i informativt syfte. Du som är användare godkänner att innebandyklubba.nu möjligtvis erhåller ersättning när du klickar på marknadsföringsmaterial som länkar och bilder samt beställer innebandy produkter hos någon av våra samarbetspartners.